За Авторот

Здраво на сите !

igor eftimovski izlozba

Ви благодарам за посетата на мојот блог и се надевам дека прочитавте нешто што ве заинтересира и ве потикна да проникнете подлабоко во мистериите на историјата, па така уште долго време ќе се читаме, соработуваме и дружиме !

Моето име е Игор Ефтимовски, студент по Археологија на Филозофскиот Факултет во Скопје, ученик на генерацијата 2010-2014 при СОУ “Цар Самоил” – Ресен, двократен државен првак по историја за средните училишта во Република Македонија (2012 и 2013), учесник на научните трибини: “Брсјачка буна, Брсјачко востание, Демирхисарски заговор”, “1000 години од смртта на Цар Самоил”; како и автор на изложбата “Македонија и Преспа во делата на странските картографи – од II до XIX век”. Покрај тоа јас сум голем љубител на добра музика, филм и спорт, па така ако не ви е дојдено до историја можеме да разговараме на овие теми. 🙂

Доколку сакате да ме контактирате можете слободно да го сторите тоа на следниот мејл:

eftimovskii@gmail.com

Поздрав и пријатен ден !

6 comments

Skip to comment form

 1. Vasil

  Eve ušte materijal za Makedonija:

  https://www.academia.edu/4309223/MACEDONIAN_MILLENNIUM_CONTINUITY_Brief_Illustrated_Storypedia_mk_

  Se nadevam deka ke pomogne! 🙂

  1. Игор

   Хммм навистина интересно Васил… Ти благодарам за споделувањето на овој материјал ! Поздрав и се’ најдобро ! 🙂

 2. Strumski

  Стотици книги во оригинал на македонски деjци:
  http://www.strumski.com

  1. Игор

   Ти благодарам за приложениот линк, има книги кои се навистина интересни и можат да бидат од корист. Поздрав и пријатен ден ! 🙂

 3. Ivica

  Браво Игор. Корисен блог и честитам на вложениот труд.

  Поздрав.

  1. Игор

   Благодарам на поддршката ! 🙂
   Поздрав и се’ најдобро !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>