Monthly Archive: May 2015

May 18 2015

Билазора има капацитет да се истражува во наредните сто години

Археолошкиот локалитет „Градиште“ кај светиниколското село Kнежје, каде што научниците претпоставуваат дека се наоѓа древната пајонска престолнина Билазора, има капацитет да прерасне во локација која ќе се истражува во наредните сто години. Школа за обука на млади археолози под раководство на искусни научници и конзервација на откриените објекти се само дел од обемните активности кои …

Continue reading »