Monthly Archive: June 2016

Jun 03 2016

Промовирана книгата “Античка Билазора – престолнина на независните Пајонци” од Проф. д-р Драги Митревски

Денес во амфитеатарот на Меѓународниот Славјански Универзитет “Гаврило Романович Державин” во Свети Николе се одржа промоцијата на книгата “Античка Билазора – престолнина на независните Пајонци” од Проф. д-р Драги Митревски. Издавач на книгата е Општинската Установа Народен Музеј – Свети Николе, а ко-издавач МСУ “Г. Р. Державин”. На промоцијата беа присутни повеќе научници, претставници на …

Continue reading »