«

»

Jul 03 2014

Археолошки истражувања 2014: Скупи, истражување на античкиот театар (2 дел)(Фото)

Како што изминува времето, така напредуваат археолошките истражувања во државава и постојано се откриваат нови работи, нови артефакти, па еве неколку нови фотографии од истражувањата на античкиот театар во Скупи, Скопје:

10457872_10202388246086968_2662479727892276334_n

10478171_10202387215181196_4259421153400218088_n 10447153_10202387215421202_2348203014620004430_n 10516664_10202387238421777_4803507889822599355_n 10406860_10202387203420902_328021430905061320_n 10511223_10202387197340750_7334752708797972924_n 10516664_10202387204700934_3666581773847922128_n 10527348_10202387198460778_7932957216106429981_n 10521528_10202387195980716_2942695325274237857_n skupi 2014 fdsf 10527511_10202388243366900_7993033531751620908_n 10389484_10202387241421852_8784737292066890249_n 10329292_10202387242141870_996899776679416756_n 10349866_10202387176900239_3127110366265364439_n 10482758_10202387244901939_3823562019422899263_n

Извор: Управа за заштита на културното наследство

Автор: Игор Ефтимовски

Игор Ефтимовски е студент по Археологија на Филозофскиот Факултет во Скопје, ученик на генерацијата 2010-2014 при СОУ "Цар Самоил" - Ресен, двократен државен првак по историја за средните училишта во Република Македонија (2012 и 2013), учесник на научните трибини: "Брсјачка буна, Брсјачко востание, Демирхисарски заговор", "1000 години од смртта на Цар Самоил"; како и автор на изложбата "Македонија и Преспа во делата на странските картографи - од II до XIX век".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>