«

»

Jan 29 2015

Документарна серија за патот на Александар Македонски низ Македонија

„Археолошка авантура – Еригонски пат“ е документарна серија во 5 епизоди за патот на Александар Македонски низ територијата на денешна Република Македонија по враќањето од Дунавската кампања во 335 г.пне. снимена од страна на телевизија Алфа во соработка со Управата за заштита на културното наследство.
Во продолжение можете да ги погледнете сите пет епизоди од оваа документарна серија:

Автор: Игор Ефтимовски

Игор Ефтимовски е студент по Археологија на Филозофскиот Факултет во Скопје, ученик на генерацијата 2010-2014 при СОУ "Цар Самоил" - Ресен, двократен државен првак по историја за средните училишта во Република Македонија (2012 и 2013), учесник на научните трибини: "Брсјачка буна, Брсјачко востание, Демирхисарски заговор", "1000 години од смртта на Цар Самоил"; како и автор на изложбата "Македонија и Преспа во делата на странските картографи - од II до XIX век".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>