«

»

Mar 09 2015

Праисториските дами од Македонија – изложба во Виница

На ден 11.03.2015, среда, со почеток во 20 часот, во организација на Музеј ‘Теракота’ од Виница, ќе се одржи традиционалниот настан ‘Музејска ноќ’. Овогодинешната програма на манифестацијата се состои од изложба насловена како ‘Праисториските дами од Македонија’, чиј автор е Ирена Колиштркова Настева, а за ‘релакс’ на присутните ќе се погрижи Billy Esteban кој ќе има свој музички настап. Настанот е помогнат од Општина Виница, НУ Археолошки Музеј на Македонија и Министерството за Култура на Република Македонија.

muzejska nok vinica 2015

Автор: Игор Ефтимовски

Игор Ефтимовски е студент по Археологија на Филозофскиот Факултет во Скопје, ученик на генерацијата 2010-2014 при СОУ "Цар Самоил" - Ресен, двократен државен првак по историја за средните училишта во Република Македонија (2012 и 2013), учесник на научните трибини: "Брсјачка буна, Брсјачко востание, Демирхисарски заговор", "1000 години од смртта на Цар Самоил"; како и автор на изложбата "Македонија и Преспа во делата на странските картографи - од II до XIX век".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>