«

»

Jul 23 2015

Предавање во Археолошки музеј: Експериментална археологија

На 27.07.2015 (Понеделник) во просториите на Археолошкиот музеј на Македонија ќе се оддржи предавање на тема „Експериментална археологија – реконструкција и производство“ од страна на Francesco Antonio Cellamare од Италија, член на Gruppo RASNA. Предавањето ќе започне во 11:00 часот, а влезот е бесплатен.

Веднаш по предавањето македонската јавност ќе има можност да ја погледне изложбата „Накитот од Македонија низ вековите“.

predavanje za ekspirementalna arheologija - arheoloski muzej

Автор: Игор Ефтимовски

Игор Ефтимовски е студент по Археологија на Филозофскиот Факултет во Скопје, ученик на генерацијата 2010-2014 при СОУ "Цар Самоил" - Ресен, двократен државен првак по историја за средните училишта во Република Македонија (2012 и 2013), учесник на научните трибини: "Брсјачка буна, Брсјачко востание, Демирхисарски заговор", "1000 години од смртта на Цар Самоил"; како и автор на изложбата "Македонија и Преспа во делата на странските картографи - од II до XIX век".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>