«

»

Dec 29 2013

Среќни Новогодишни и Божиќни празници !

Среќни Новогодишни и Божиќни празници на сите читатели на Историски Блог !

Посакувам новата 2014 година да Ви биде исполнета со многу среќа, здравје, успех и љубов, и се надевам дека ќе им посветите малку повеќе внимание на историјата и културното наследство ! 🙂

Поздрав  и се’ најдобро !

Автор: Игор Ефтимовски

Игор Ефтимовски е студент по Археологија на Филозофскиот Факултет во Скопје, ученик на генерацијата 2010-2014 при СОУ "Цар Самоил" - Ресен, двократен државен првак по историја за средните училишта во Република Македонија (2012 и 2013), учесник на научните трибини: "Брсјачка буна, Брсјачко востание, Демирхисарски заговор", "1000 години од смртта на Цар Самоил"; како и автор на изложбата "Македонија и Преспа во делата на странските картографи - од II до XIX век".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>